Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto gruszkowo-jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 4 szt.
jagody 1 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 kostka
mąka 2 1/2 szkl.
budyń śmietankowy 1 op.
mleko 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto gruszkowo-jagodowe

Margarynę,cukier,jajko,proszek oraz mąkę wymieszać,ugnieść ciasto,włożyć do lodówki.Gruszki obrać i pokroić w plastry.Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu.Połową ciasta wyłożyć blaszkę,ułożyć plasterki gruszek,na gruszki wyłożyć gorący budyń,a na budyń jagody (dałam mrożone).Pozostałe ciasto skubać palcami i rzucać na budyń z jagodami.Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni C. 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.12.2012 06:47
dobre
izapozdro 11.03.2011 13:09
musi być smaczne :)
ewasylwia 21.02.2011 10:12
bardzo fajny pomysł
Małgorzata113 21.02.2011 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak