Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* kakrówka bez kosci - 3 plastry o 1cm grubosci,
* woda z ogórków konserwowych - 1/2 szklanki (125ml),
* cebula - 2 sredniej wielkosci sztuki,
* koncentrat pomidorowy - 2 lyzki,
* ketchup (pikantny) - 2 lyzki,
* sos sojowy,
* sól, pieprz, papryka czerwona slodka,
* olej do smazenia,
* folia aluminiowa do pieczenia.

PRZYGOTOWANIE:

Kakrówke umyc, osuszyc recznikiem papierowym i lekko potluc z obu stron. Dobrze przyprawic sola, pieprzem, papryka i sosem sojowym, odstawic na 1-2 godziny. Na patelni rozgrzac tluszcz i podsmazyc mieso z obu stron, na lekko rumiany kolor. Cebule obrac, umyc, osuszyc i pokroic w pólpiórka ( mozna ja podsmazyc na oleju, na którym smazyla sie karkówka). Do naczynia zaroodpornego wlozyc plastry karkówki i posypac je cebula. W szklance rozrobic wode z ogórków, dodac koncentrat pomidorowy, keczup, pieprz ziolowy, 1/2 lyzeczki czerwonej papryki i lyzeczke sosu sojowego, dokladnie wymieszac. Zalac mieso i cebule, przykryc folia aluminiowa i odstawic na kilka godzin w chlodne miejsce. Dobrze rozgrzac piekarnik do 190 stopni. Wlozyc karkówke pod folia i piec przez ok 45 minut, zdjac folie i zapiekac przez kolejne 15 minut. Podawac na goraco, np z ziemniakami ub pieczywem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Już jestem nią zachwycona!!!!!! Super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Przyłączam się do powyższego komentarza. Akurat robię ogórki małosolne także wodę też wykorzystam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !