Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
pietruszka
por
ziemniaki 3 duże
sól
pieprz
kostki rosołowe 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
kostki cielęce 0,75 kg
koperek 2 pęczki
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 szklanki
chleb tostowy 5 kromek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa według Agi

Kości zalewamy 2 litrami zimnej wody i gotujemy na wolnym ogniu do momentu,aż nie będą zbierać się szumowiny.Marchewkę,pietruszkę oraz por opłukujemy zimną wodą,oczyszczamy i wrzucamy do kości.Przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy listek laurowy,ziele angielskie oraz kostki rosołowe.Gotujemy około 30 minut.Ziemniaki opłukujemy ,obieramy i kroimy w większą kostkę.Kości wyjmujemy z zupy,wrzucamy ziemniaki i gotujemy do czasu,aż zmiękną.Zupę miksujemy,zagotowujemy.Koper myjemy,siekamy i wrzucamy do zupy.Śmietanę mieszamy z mąką,zagęszczemy zupę.Kromki pieczywa tostowego kroimy w kostkę i na maśle podsmażamy na patelni na złoty kolor.Zupę przelewamy do miseczek,podajemy z grzankami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.01.2012 09:42
super
Ania67 03.10.2011 13:58
takie zupki to jest coś
FAFIK 28.06.2011 20:59
Pycha!
Justyna Jussstiii 17.05.2011 09:08
super
ronald88 11.05.2011 11:06
pychotka
Kuchareczekjeden 23.04.2011 07:19
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak