Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeżo zerwanych malin 1 kg
cukru 20 dag
kwasku cytrynowego szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: sok malinowy

Dojrzałe maliny opłucz i wrzucić do emaliowanego garnka. Dodaj niepełną szklankę wody i całość gotuj na dużym palniku, aż maliny się rozgotują i wypłynie z nich sok. Potem je przestudź i odsączać tak, aby spłynął tylko sam sok bez miąższu. Uzyskany sok wlej ponownie do garnka, dodaj cukier i szczyptę kwasku cytrynowego, ponownie zagotuj. Gorący sok przelej do czystych i wyparzonych butelek lub zakręcanych słoików, dokładnie zamknij i gotuj je przez 15 minut ja robie do sloików z domowych malin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 17.12.2011 15:26
zimą do herbaty rewelacyjny
Natalia/tubisiek 11.11.2011 21:50
uwielbiam malinki :)
Dorota59 20.06.2011 13:24
też robię na zimę
grazia1 03.05.2011 08:51
extra
matii6 10.04.2011 20:44
pycha
matii6 10.04.2011 20:44
pycha
jola1512 21.03.2011 10:00
uwielbiam wszystko co z malin
Krystyna32 11.03.2011 06:53
dobry soczek
alaaa 09.03.2011 12:52
domowy jest najlepszy też robie
IKrakowianka 06.03.2011 21:08
Świetny, domowy soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak