Sposób przygotowania

Dojrzałe maliny opłucz i wrzucić do emaliowanego garnka. Dodaj niepełną szklankę wody i całość gotuj na dużym palniku, aż maliny się rozgotują i wypłynie z nich sok. Potem je przestudź i odsączać tak, aby spłynął tylko sam sok bez miąższu. Uzyskany sok wlej ponownie do garnka, dodaj cukier i szczyptę kwasku cytrynowego, ponownie zagotuj. Gorący sok przelej do czystych i wyparzonych butelek lub zakręcanych słoików, dokładnie zamknij i gotuj je przez 15 minut ja robie do sloików z domowych malin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetny, domowy soczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowy jest najlepszy też robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    dobry soczek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    uwielbiam wszystko co z malin
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    też robię na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam malinki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    zimą do herbaty rewelacyjny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !