Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jajecznym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 8 szt
mleko 1 szklanka
woda
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1-2 szt
nataka pietruszki
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jajecznym nadzieniem

NALEŚNIKI:
Mąkę, 2 jajka, mleko i sól zmiksować razem - jeśli ciasto będzie zbyt gęste, to dolać wody. Smażyć z ciasta naleśniki.
NADZIENIE:
5 jajek ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i zemleć w maszynce do mielenia mięsa razem z jajkami.
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, wystudzić i połączyć ze zmielonymi jajkami i bułką i jednym surowym jajkiem. Nadzienie przyprawić do smaku, dorzucić posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
Nadzienie nakładać na naleśniki i zwijać jak krokiety. Przed podaniem opiekać na tłuszczu i można podawać z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 18.09.2011 20:45
fajne
Dorota59 21.06.2011 17:23
smaczne
Rybciia 20.05.2011 19:30
coś pysznego
Halusia 10.05.2011 22:11
pyszne
Grazyna0211 03.03.2011 09:27
supre pyszne naleśniki!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak