Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy szklanką wrzątku.Dodajemy przyprawy(pieprz,ziele po kilka ziarenek,szczypta gałki,troszkę soli i trzy listki) i gotujemy przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.Próbujemy czy kapusta nie jest za kwaśna.Jeżeli ma zbyt intensywny smak,zalewamy ja zimną wodą i moczymy około godziny.Wodę odlewamy i zostawiamy kapusę na sicie aby dobrze odciekła.Nastepnie należy ją pokroić.Cebule obieramy i drobno kroimy,podsmażamy 5 minut na oleju.Marchewkę obieramy i zcieramy na tartce.Warzywa i śliwki dodajemy do kapusty.Zalewamy wywarem grzybowym z grzybami i dusimy pod przykryciem około godziny.Aby kapusta nie przypaliła się,podlewamy ją w razie potrzeby wodą.Koniecznie trzeba mieszać.Kapustę najlepiej ugotować parę dni wcześniej i codziennie podgrzewać ją po 20 minut,wtedy nabierze intensywnego smaku.Pycha.Polecam:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajne połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !