Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 3-4 godziny. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, studzimy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę.
Kapustę pekińską drobno kroimy.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Następnie układamy w salaterce, najlepiej przezroczystej wg następującej kolejności:
1. pierś z kurczaka
2. ogórki korniszony
3. gruba warstwa keczupu
4. kukurydza
5. żółty ser
6. warstwa majonezu
7. kapusta pekińska.
Następnie sałatkę wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    taka sałatka jest pyszna
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    zgadzam się - jest pyszna i jest jedną z moich ulubionych sałatek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Super ta sałatka wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !