Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wartwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórek konserwowy 5 szt
ser żółty 15 dag
kapusta pekińska 15 dag
przyprawa do gyrosa 100 g
keczup pikantny 3 łyżki
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wartwowa

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 3-4 godziny. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, studzimy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę.
Kapustę pekińską drobno kroimy.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Następnie układamy w salaterce, najlepiej przezroczystej wg następującej kolejności:
1. pierś z kurczaka
2. ogórki korniszony
3. gruba warstwa keczupu
4. kukurydza
5. żółty ser
6. warstwa majonezu
7. kapusta pekińska.
Następnie sałatkę wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 23.02.2011 12:51
Super ta sałatka wygląda;)
Nina7 21.02.2011 08:48
zgadzam się - jest pyszna i jest jedną z moich ulubionych sałatek:)
Robert10 20.02.2011 19:40
taka sałatka jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak