Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kukurydziana z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza kukurydziana 1,5 szklanki
mleko 3 szklanki
masło 1 łyżka
cukier 7-8 łyżek
truskawki świeże 30-40 dag
śmietana 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kukurydziana z truskawkami

Mleko zagotować z masłem, 2 -3 łyżkami cukru ( można też dodać szczyptę soli ), wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. Ugotowaną kaszę przelać do formy na babkę ( opłukaną wodą i obsypaną niewielką ilością cukru ) i zostawić do wystygnięcia.
Truskawki umyć, obrać z szypułek, kilka odłożyć do dekoracji a resztę zmiksować ze śmietanką i resztą cukru.
Wystudzoną babkę wyłożyć do góry dnem na półmisek, polać sosem truskawkowym, przybrać truskawkami i listkami mięty lub bezpośrednio podzielić na porcje i każdą porcję z osobna polać sosem i przybrać truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 08.11.2011 09:56
brzmi ciekawie
Justa32 31.10.2011 16:27
pycha
IZABELA29 06.09.2011 08:48
świetna
Rogalik 04.09.2011 16:46
musi być pyszna
irenka 17.04.2011 21:46
ciekawy przepis,muszę wypróbować
Ania67 22.03.2011 13:55
na pewno wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak