Sposób przygotowania

Mleko zagotować z masłem, 2 -3 łyżkami cukru ( można też dodać szczyptę soli ), wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. Ugotowaną kaszę przelać do formy na babkę ( opłukaną wodą i obsypaną niewielką ilością cukru ) i zostawić do wystygnięcia.
Truskawki umyć, obrać z szypułek, kilka odłożyć do dekoracji a resztę zmiksować ze śmietanką i resztą cukru.
Wystudzoną babkę wyłożyć do góry dnem na półmisek, polać sosem truskawkowym, przybrać truskawkami i listkami mięty lub bezpośrednio podzielić na porcje i każdą porcję z osobna polać sosem i przybrać truskawkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    na pewno wypróbuję ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    musi być pyszna
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !