Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynką i chrzanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 30 dag
chrzan starty 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
pęczek szczypiorku 1|2 szt.
pomidor 1 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynką i chrzanem

Żelatynę zalewamy nie wielką ilością zimnej wody,odstawiamy na pół godz,następnie podgrzewamy rozpuszczamy całkowicie i studzimy,chrzan łączymy ze śmietaną dodajemy tężejącą żelatynę,przyprawiamy porcie masy chrzanowej,wykładamy na plastry szynki zawijamy w rulon,każdy obwiązujemy szczypiorkiem.Układamy rzędami na półmisku dekorujemy pokrojonym pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 21.02.2011 09:40
Jadłem kiedyś takie ruloniki i były rewelacyjne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak