Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka podsmażana na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 150 ml
masło 4-5 łyżek
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka podsmażana na maśle

Rzodkiewki umyć, oczyścić i sparzyć wrzącą wodą. Później odcedzić i wrzucić na roztopione masło. Po podsmażeniu polać śmietanką i dorzucić posiekany koperek. Doprawić do smaku i dusić jeszcze kilka minut.
Może służyć jako dodatek do obiadu do mięsa i ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 07.05.2012 21:34
ciekawy przepis
Ania67 28.07.2011 06:45
Ooo- to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak