Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masło stopić i ostudzić. Przelać do masy, wymieszać. Białka ubić, delikatnie połączyć z ciastem. Wypełnić ciastem foremki w kształcie baranków. Piec ok. 30 minut w temp. 180°C. Ostudzić. Baranki można pomalować białym lukrem.
Należy pamiętać aby dokładnie nasmarować foremki, zwłaszcza uszy i pyszczek baranka. Ciasto wyjmujemy z foremek dopiero gdy ostygnie. Czekoladą malujemy barankom oczy i buźkę, z czerwonej wstążki wiążemy kokardkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    Wielkanoc tuż tuż...baranki mile widziane :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować, bo idą święta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nigdy nie robiłam własnego, ale chyba w tym roku zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !