Sposób przygotowania

Filety umyć, bardzo dokładnie osuszyć, duże pokroic na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, i odstawić na kwadrans w chłodne miejsce. Masło połączyć z posiekanymi ziołami, przyprawić do smaku sola i pieprzem, można dodac też czosnek. naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na każdym kawałku ryby rozsmarować porcję masełka ziołowego i masy z bułki tartej.
Masa z bułki tartej: tartą bułkę wsypać do mieseczki, dodać skórkę cytrynową i starty ser żółty. Dolać oliwę i wszystkie składniki dobrze wymieszać.Wstawić do rozgrzanego piekarnika 190C i piec ok 25-30 min. Podajemy np. z pieczywem czosnkowym.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Ciekawe połączenie składników - warto wypróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !