Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plauszki drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Plauszki drożdżowe

Składniki:
5 dag drożdży
3 szklanki maki
1/2 szklanki mleka
15 dag margaryny
1-2 jajka
1 łyżka cukru
1/2 soli

Wykonanie:
Rozmieszać mleko z drożdżami, dodać wszystkie składniki. Ciasto rozwałkować i kroić paluszki. Posmarować żółtkiem przed pieczeniem. Upiec na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak