Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
seler 1 szt
por 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
czosnek 2-3 ząbki
makaron nitki 1 op
woda ok. 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól z kurczaka

Kurczaka dzielimy na porcje, myjemy i wrzucamy do garnka. Seler , por , marchewkę i pietruszkę i czosnek obieramy płuczemy i również kładziemy do garnka. Zalewamy wszystko woda sypiemy łyżkę soli i gotujemy. Gdy sie zagotuje zmniejszamy ogień i zbieramy szumowinę. gotujemy do miękkości, z czasem woda może się wygotować to dolewamy wrzątku. W międzyczasie wstawiamy w drugim garnku wodę z łyżka soli. na wrzątek wsypujemy makaron, gotujemy kilka minut od czasu do czasu mieszając. Miękki makaron przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Do rosołu dodajemy natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Na talerze kładziemy makaron i zalewamy gorącym rosołem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak