Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcje, myjemy i wrzucamy do garnka. Seler , por , marchewkę i pietruszkę i czosnek obieramy płuczemy i również kładziemy do garnka. Zalewamy wszystko woda sypiemy łyżkę soli i gotujemy. Gdy sie zagotuje zmniejszamy ogień i zbieramy szumowinę. gotujemy do miękkości, z czasem woda może się wygotować to dolewamy wrzątku. W międzyczasie wstawiamy w drugim garnku wodę z łyżka soli. na wrzątek wsypujemy makaron, gotujemy kilka minut od czasu do czasu mieszając. Miękki makaron przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Do rosołu dodajemy natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Na talerze kładziemy makaron i zalewamy gorącym rosołem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !