Sposób przygotowania

Makaron włoski z semoliny razowej z pszenicy twardej np.FIRENZE ugotować w osolonej wodzie.
Sos przyrządzić na patelni teflonowej bez tłuszczu. Cebulę, czosnek i papryki pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, podlewać wodą mineralną np.Muszyńskie Zdroje, by się nie przypaliły, następnie dodać plasterki pieczarek, a gdy się podsmażą wrzucić mielone i przyprawę chilli. Gdy mielone się podsmaży dać pomidory z puszki i koncentrat. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Na zdjęciach wersja bez pieczarek, no i wielkość porcji dla człowieka nie na diecie ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mąż ma talent
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo dobry przepis,pycha,lubie makaron,pieczarki a zwłaszcza papryke ,czosnek tea uzywam czesto !
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    jak ślicznie i nastrojowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, bardzo lubię spaghetti
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam sos pomidorowy z czosnkiem
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    niezle
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !