Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście rumowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
mąka 15 dag
cukier puder 3 dag
jajko 3 szt
śmietana 1 szklanka
rum 20 ml
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście rumowym

Żółtka jajek utrzeć z cukrem, wymieszać z rumem, śmietanką i pianą ubitą z białek ze szczyptą soli. A na koniec dołożyć mąkę i dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć nasiona i pokroić w plastry o grubości około 1/2 cm. Plastry jabłek przy pomocy widelca lub wykałaczki moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.09.2011 07:58
pychotka
Ania67 10.08.2011 08:45
świetne zestawienie smaków
grazia1 02.07.2011 20:30
pycha
FAFIK 24.06.2011 22:08
Super!
aacaac 16.06.2011 07:45
ciekawe
suzana 13.06.2011 22:40
wow
Justyna Jussstiii 13.06.2011 08:47
super
Zoso 16.05.2011 21:35
smaczny deser
dorotka0000025 20.04.2011 15:08
mniam mniam
Magdalena1110 20.03.2011 00:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak