Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z serem i kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2/3 szkl
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
filet z kurczaka 30 pieczony
twaróg 30 dag
kapusta biała 10 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z serem i kurczakiem

Kaszę jęczmienną wsypać na wrzącą, osoloną wodę i ugotować do miękkości. Twaróg przemielić w maszynce, pieczony filet z kurczaka drobno pokroić. Kaszę wsypać do miski, dodać ser, mięso, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, śmietanę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Liście z kapusty obgotować w osolonej wodzie. Na liściach ułożyć porcje farszu i zwinąć gołąbki. Włożyć do rondelka, podlać wodą, dodać przyprawę maggi i dusić pod przykryciem do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.08.2012 08:33
smaczne
Wacław 11.02.2012 09:39
ciekawy przepis !
Monika193
Monika193 02.10.2011 10:22
fajny pomysł
MAR3STA 20.02.2011 19:09
z serem jeszcze nie robiłam, a w twoim wydaniu brzmi znakomicie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak