Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa tuńczykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cebule dymki 2 szt.
Kukurydza z Puszki 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy 1 szt.
tuńczyk w sosie własnym 1 szt.
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa tuńczykowa

Z ugotowanych jajek oddzielamy żółtka od białek,białka siekamy w paski,żółtka kruszymy drobno.Cebulę siekamy wraz ze szczypiorkiem.Majonez łączymy ze śmietana i jogurtem doprawiamy.W salaterce układamy warstwowo posiekane białko,groszek,kawałki tuńczyka,cebulkę,żółtka,na koniec polewamy sosem który posypujemy żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak