Sposób przygotowania

Jabłka, umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na drobnej tarce.
Agrest umyć, oczyścić z szypułek i zmiksować.
Jabłka i agrest wymieszać razem, wstawić na ogień i delikatnie odparować. Po chwili dołożyć cukier i dalej podgrzewać. Gdy marmolada będzie już gęsta, przelać ją do słoiczków i przewrócić do góry dnem. Dla pewności można je też pasteryzować przez kilka minut.
Dla lepszego aromatu, do gotującej się marmolady można dołożyć skórkę startą z cytryny lub pomarańczy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Ciekawe jak smakuje taka marmoladka? Fajny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczne!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no właśnie ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    oj takiego połączenia nie jadłam wyobrażam sobie że jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajniusie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !