Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek i agrestu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
agrest 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek i agrestu

Jabłka, umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na drobnej tarce.
Agrest umyć, oczyścić z szypułek i zmiksować.
Jabłka i agrest wymieszać razem, wstawić na ogień i delikatnie odparować. Po chwili dołożyć cukier i dalej podgrzewać. Gdy marmolada będzie już gęsta, przelać ją do słoiczków i przewrócić do góry dnem. Dla pewności można je też pasteryzować przez kilka minut.
Dla lepszego aromatu, do gotującej się marmolady można dołożyć skórkę startą z cytryny lub pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 31.08.2011 12:50
świetna!
jeta72 06.08.2011 10:28
pycha
joanna77 23.07.2011 22:17
fajniusie
teresa18 23.07.2011 20:07
oj takiego połączenia nie jadłam wyobrażam sobie że jest pyszne
Dorota59 23.07.2011 11:01
no właśnie ciekawe jak smakuje
FAFIK 07.06.2011 21:24
Smaczne!!!
Halusia 15.05.2011 22:14
Ciekawe jak smakuje taka marmoladka? Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak