Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w ciemnym sosie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
uniwersalna kucharek
margaryny 0,5 kostki
Majeranek suszony Prymat
mąki 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w ciemnym sosie.

Margarynę roztopić, mięso natrzeć przyprawą i lekko kucharkiem oraz majerankiem. Włożyć do garnka i przypiec z każdej strony, następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Sos zaciągnąć wodą z mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 21.09.2013 18:35
fajny obiadek
kasienka23 25.10.2011 21:20
zjadło by się...
Seba 24.09.2011 08:22
pycha
Mirka-Ludomila 21.02.2011 20:33
Bardzo pyszne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak