Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z zasmażką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
margaryna 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z zasmażką

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do cebuli, podlać odrobiną wody i dusić około 10 minut. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać zimną wodą, dodać do pieczarek, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.12.2012 08:22
pycha
romanrafal
romanrafal 15.11.2012 16:31
dobry sosik
cooleczka 18.10.2012 17:07
smaczny
Łukasz15 28.06.2012 20:13
Uwielbiam sosy z zasmażką
RenataZ-et 07.11.2011 18:23
idealny dodatek do mięs i placków ziemniaczanych
Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:16
smaczny
MAR3STA 20.02.2011 19:12
smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak