Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny do smaku
masło 20 dag
cukier puder 2/3 szkl
śmietanka kremowa 1/2 szkl
czekolada gorzka 10 dag
Biszkopt 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać po łyżce śmietanki. Pod koniec ucierania dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Blat biszkoptowy położyć na ściereczce, skropić wodą, wyłożyć masę, wyrównać i całość zwijać w rulon. Wieprz polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.06.2013 21:11
ale bym zjadła chociaż odrobinkę :)
IlonaAlbertos 03.03.2013 00:27
To coś dla mnie.
Wacław 25.01.2012 08:50
pyszne !
Wafelek2601 25.11.2011 03:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak