Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata do szaszłyków

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szklanki
czosnek 2 zabki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyzki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
ocet winny 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: marynata do szaszłyków

Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Używać do marynowania mięsa na szaszłyki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

menato 30.04.2014 09:35
Ja zamiast musztardy i octu dodaję musztardę dijon. jest ona z dodatkiem octu i świetnie pasuje. Marynata znakomita.
Grazyna0211 23.12.2012 17:06
świetna
IKrakowianka 12.09.2012 20:43
Ciekawa marynata
dorotka0000025 04.09.2012 13:49
fajna
kanu83 09.08.2012 20:59
zgadzam sie
Ela15 26.07.2012 21:10
fajna
Rybciia 09.06.2012 18:46
super!!!
Norgiusz 15.04.2012 07:01
mniam
Ada-Gaba 03.03.2012 16:33
extra
kate.500 20.12.2011 07:40
super
Ewelina38 23.10.2011 15:52
mięsko tak zaprawione jest rewelacyjne, uwielbiam
Dorian 19.09.2011 11:59
pychotka
Dorota59 14.08.2011 17:54
smaczniutka do mięska
marchewka 01.06.2011 23:41
ostatnio wypróbowałam, bo wcześniej nie dodawałam musztardy - rewelacja
misia53 20.05.2011 10:59
wykorzystam
kuklik 01.03.2011 10:27
pyszne mięsko wychodzi z tego
MAR3STA 26.02.2011 17:11
świetna;)
m1monika 24.02.2011 18:01
super!!!
Natalia/tubisiek 21.02.2011 13:47
fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak