Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ZEBRA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
olej 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ZEBRA

Jajka roztrzepujemy z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy, stopniowo na zmianę mąkę i wodę gazowaną, olej, mieszamy. Rozdzielamy naszą masę na dwie, do jednej dosypujemy2 łyżki kakao. Następnie wylewamy nasze masy ( brązową i białą) na zmianę do brytfanki. Pieczemy w 150 stopniach przez 50 minut, górę ciasta można polać czekoladą. SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 22.06.2011 22:31
jedno z moich ulubionych ciast.... i nie ważne czy ma więcej czy mniej pasków - zawsze smakuje super :)
kate.500 08.06.2011 07:45
wyglada pysznie.
1j1o1l1a1 20.02.2011 17:52
aby uzyskać efekt zebry, z dużą ilością pasków, wlewam łyżką niewielkie ilości ciasta białego i ciemnego na przemian...bardziej pracochłonne, ale efekt bardzo widoczny:) a smakuje pewnie tak samo jak z mniejsza ilością pasków :))
Emilia22 20.02.2011 16:55
świetne ciasto
MAŁGORZATA108 20.02.2011 16:43
Pyszniutkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak