Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 6 owoców
cukier 3 szklanki
Goździki całe Prymat 12 ziaren
śmietana kremówka
cytryny 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z pigwy

Z cytryn wycisnąć sok. Owoce pigwy umyć, przeciąć na pół i usunąć nasiona i wyłożyć w rondlu. Każdą połówkę posypać 1/2 szklanki cukru i polać sokiem z cytryny. Na wierzchu położyć po 2 goździki. Całość przykryć przykrywką, postawić na ogniu i podgrzewać tak długo aż pigwy będą miękkie. Można dolać niewielką ilość wody. Po przygotowaniu delikatnie przestudzić i podawać z ubitą śmietaną kremówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 10.07.2012 21:30
pycha
dorotka0000025 12.08.2011 11:08
fajne
Rogalik 04.08.2011 16:45
to musi być pyszne
FAFIK 13.07.2011 22:03
Podobno pigwa jest bardzo zdrowa, a do tego smaczna!
annagebalska 28.03.2011 07:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak