Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z cebulą i ogórkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
sól do smaku
cukier do smaku
oliwa 3 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z cebulą i ogórkiem

Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, ostudzić i obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do buraczków. Przyprawić do smaku, polać oliwą, wymieszać. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.02.2014 17:09
Fajne połączenie.
Seba 01.11.2012 11:54
fajne
Iwona51
Iwona51 25.01.2012 09:32
pycha
Wafelek2601 19.05.2011 09:06
pyszne
Monika193
Monika193 29.04.2011 18:18
z ogórkiem nigdy nie robiłam, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak