Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z kapusty kiszonej z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
grzyby suszone 3 dag
boczek wędzony 20 dag
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z kapusty kiszonej z grzybami

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować, wyjąć z wywaru i drobno posiekać. Kapustę ugotować, odcisnąć i posiekać. Na patelni stopić pokrojony w kostkę boczek, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie włożyć posiekaną kapustę, grzyby, przyprawić do smaku i chwilę smażyć podlewając odrobiną wywaru z grzybów. Farszem nadziewać pierogi i krokiety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.12.2012 22:28
dobrze doprawiony - super
IlonaAlbertos 04.07.2012 23:21
Do pierogów i do krokietów super :)
Iwusia 18.05.2012 22:59
smakowity do krokietów
Iwona51
Iwona51 20.11.2011 11:54
pycha
Wafelek2601 24.09.2011 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak