Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa na zasmażce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier puder 1 szkl
mąka 3 łyżki
margaryna 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
espresso 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Masa na zasmażce

Z margaryny i mąki zrobić lekko rumianą zasmażkę, dodać kawę , rozmieszać i wystudzić. Masło utrzeć, stopniowo dodawać cukier puder, zimną zasmażkę i żółtka. Utrzeć na puszystą masę. Do masy można dodać łyżkę spirytusu lub soku z cytryny. Przekładać torty i ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.02.2014 15:17
fajna ta masa
Katarzyna59 19.09.2013 09:04
takiej jeszcze nie robiłam
Iwona51
Iwona51 16.12.2011 09:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak