Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z ptysiowego ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 25 dag
jajko 6 szt
woda 1/2 l
mleko 1 szkl
cukier 1/2 szkl
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z ptysiowego ciasta

2 jajka, cukier, kakao, mąkę, masło, cukier waniliowy wymieszać, wlać gorące mleko i ciągle mieszając zagotować. Przecedzić przez sito. Margarynę z 2 szkl wody zagotować, wsypać mąkę i mieszając chwile zaparzać, ucierać do ostudzenia. Następnie wbijać po 1 jajku ciągle mieszając do momentu aż ciasto będzie się trzymać łyżki. Kłaść ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, polać sosem czekoladowym i podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.03.2014 18:02
Pyszny pomysł :)
IlonaAlbertos 06.05.2013 21:35
Fajny pomysł na pączusie.
Ewelina38 06.01.2013 16:07
takie pączusie muszą przepysznie smakować
mirosława4 28.01.2012 19:22
zapewne s? smaczne
jeta72 25.09.2011 10:24
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak