Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
jogurt naturalny 1 szkl
mąka 2/3 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z selerem

Seler ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Do miski wlać jogurt, dodać sodę oczyszczoną, odrobinę soli, jajko, mąkę i wymieszać. Plastry selera obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z sałatką z pomidorów i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.04.2013 07:35
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 25.10.2012 19:41
Fajny pomysł, wart wypróbowania.
Iwusia 25.06.2012 23:20
superowe
Motorek 29.11.2011 14:04
muszą być fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak