Sposób przygotowania

Z indyka i najlepiej z włoszczyzny ugotować 2 litry wywaru. Następnie kaszę zalać ciepłym klarownym wywarem i gotować do miękkości. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do gotującego się wywaru. W tym czasie pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Podsmażyć je na patelni. Ogórki zetrzeć na tartce dodać trochę masła i chwilkę poddusić. Pieczarki i ogórki dodać do zupy. Chwilę pogotować. Na samym końcu doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa świetnie też smakuje posypana koperkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    wysmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !