Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowo-orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 20 dag
orzechy włoskie 25 dag
orzechy arachidowe 25 dag
migdały 1 szkl
wiórki kokosowe 1/2 szkl
miód 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 4 łyżki
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowo-orzechowa

Migdały sparzyć, obrać ze skórek, posiekać. Czekoladę utrzeć na tarce. Orzechy zemleć w maszynce do orzechów. Miód, czekoladę, orzechy, wiórka kokosowe smażyć do zgęstnienia, ciągle mieszając. Następnie dodać posiekane migdały, skórkę pomarańczową i sok z cytryny, wymieszać. Na blacie kuchennym położyć kawałek pergaminu, wyłożyć masę i utoczyć wałek, posypać cukrem pudrem, owinąć pergaminem i włożyć do lodówki. Gdy rolada stwardnieje, kroić w skośne plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.07.2013 07:57
po składnikach zapowiada się smacznie
karolina1869 21.07.2013 14:35
uwielbiam rolady
IlonaAlbertos 20.10.2012 17:52
Wszystko to, co uwielbiam, orzechy+ czekolada. Muszę ją kiedyś przygotować.
Iwusia 19.05.2012 22:07
smakowita musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak