Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać ze skórek, posiekać. Czekoladę utrzeć na tarce. Orzechy zemleć w maszynce do orzechów. Miód, czekoladę, orzechy, wiórka kokosowe smażyć do zgęstnienia, ciągle mieszając. Następnie dodać posiekane migdały, skórkę pomarańczową i sok z cytryny, wymieszać. Na blacie kuchennym położyć kawałek pergaminu, wyłożyć masę i utoczyć wałek, posypać cukrem pudrem, owinąć pergaminem i włożyć do lodówki. Gdy rolada stwardnieje, kroić w skośne plasterki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowita musi być
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wszystko to, co uwielbiam, orzechy+ czekolada. Muszę ją kiedyś przygotować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam rolady
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    po składnikach zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !