Sposób przygotowania

warzywa obrać i umyć najlepiej jak są to jak najmniejsze i w całości,kalafiora podzielić na różyczki,marchew odgotować jeśli jest potrzeba to przekroić wzdłuż,cebulki obrać i zostawić w całości chyba że są większe to przekroić,ogórki jeśli są małe to zostawić w całości jak większe to przekroić wzdłuż,paprykę pokroić w większe kostki,natępnie wkładać do słoi warstwami kalafior,ogórki,marchewki,cebulki i paprykę jeśli jest miejsce w słoju to powtarzać warstwy,dodać gorczycęiprzygotować zalewę do rondła wlać wodę,ocet,cukier i sól do smaku wszystko wymieszać i zagotować po czym zalewać gorącą zalewą,zakręcać słoje i pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.za długo nie można bo kalafior będzie zbyt miękki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zrobię sobie taka sałatkę w tym roku;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    jest pyszna polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajna sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Świetny przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetna, wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    koniecznie zrobię w tym roku, dla mnie to coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !