Sposób przygotowania

Mięso pokroiłam w kostkę i obsypałam przyprawami. Wlałam odrobinę oleju i najpierw podsmażyłam mięso do zrumienienia, kilka minut. Dodałam lekko rozmrożone warzywa i łyżkę wody. Zamieszałam potrawę i przykryłam szczelną szklaną pokrywką. Zabrałam się za gotowanie ryżu do tego i zajrzałam po 20 minutach do patelni. Mięso było już miękkie a warzywa ugotowane al dente, wytworzył się też przyjemny sosik. Zamieszałam więc i przykryłam pokrywką dosłownie na chwilę, potem wyłączyłam i zostawiłam na kilka minut, żeby \"doszło\". Podałam z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie się komponuje
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mi też się podoba
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś pysznego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bomba!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !