Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
warzywa 400 (mix dyniowy)
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z warzywami

Mięso pokroiłam w kostkę i obsypałam przyprawami. Wlałam odrobinę oleju i najpierw podsmażyłam mięso do zrumienienia, kilka minut. Dodałam lekko rozmrożone warzywa i łyżkę wody. Zamieszałam potrawę i przykryłam szczelną szklaną pokrywką. Zabrałam się za gotowanie ryżu do tego i zajrzałam po 20 minutach do patelni. Mięso było już miękkie a warzywa ugotowane al dente, wytworzył się też przyjemny sosik. Zamieszałam więc i przykryłam pokrywką dosłownie na chwilę, potem wyłączyłam i zostawiłam na kilka minut, żeby \"doszło\". Podałam z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 11.01.2012 15:39
pyszne
angelika14 21.12.2011 17:51
Ciekawy przepis!
pacpaw 06.12.2011 20:06
bomba!
Izabela28 09.10.2011 19:55
pyszne danie:)
alaaa 29.05.2011 18:58
coś pysznego
Margo1 05.04.2011 09:18
mi też się podoba
Emilia22 03.03.2011 16:07
fajnie się komponuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak