Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieprzne owoce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
gruszki 2 sztuki
śliwki węgierki 20 dag
margaryna 2-3 łyzki
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieprzne owoce

Owoce obrac, z jabłek i gruszek usunąć gniazda nasienne i poszatkować (dość grubo). Skropić sokiem z cytryny. Śliwki pokroić na połówki i usunąc pestki. Margarynę rozgrzać na patelni, włozyc owose i posolić, oprószyć cukrem pudrem (najlepiej przez sitko) i papryką. Dusić na małym ogniu (pod przykryciem) do miękkości. Podawać na zimno - jako dodatek do kanapek lub na gorąco do mięs.

PS: Jabłka i gruszki nie powinny być zbyt słodkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak