Sposób przygotowania

Kalafior podziel na małe różyczki. Włóż na 7 minut do posolonego wrzątku. Odcedź. Mięso opłucz, lekko rozbij. Pokrój w paski. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i masło. Włóż kalafior, oprósz curry i smaż 2 minuty. Wyjmij z patelni. Paski mięsa posyp ziołami, zwiń w roladki. Roladki i różyczki kalafiora nadziej na patyczki do szaszłyków. Opiekaj ok. 10-15 minut w piekarniku (200 stopni).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takiego połączenia nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    ciekawe połączenie, na pewno pysznie smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !