Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki drobiowo-kalafiorowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt.
kalafior 1/2 szt.
curry 1 łyżka
olej
masło 2 łyżki
posiekane świeże zioła 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki drobiowo-kalafiorowe

Kalafior podziel na małe różyczki. Włóż na 7 minut do posolonego wrzątku. Odcedź. Mięso opłucz, lekko rozbij. Pokrój w paski. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i masło. Włóż kalafior, oprósz curry i smaż 2 minuty. Wyjmij z patelni. Paski mięsa posyp ziołami, zwiń w roladki. Roladki i różyczki kalafiora nadziej na patyczki do szaszłyków. Opiekaj ok. 10-15 minut w piekarniku (200 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.05.2015 13:29
ciekawe połączenie, na pewno pysznie smakują
Margo1 23.05.2015 16:06
Takiego połączenia nie robiłam
zuzanna_z 30.04.2012 13:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak