Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* buraki - 1,5 kg,
* cebula - 2 duze sztuki,
* czosnek - 2 zabki,
* olej - 1/4 szklanki,
* cukier,
* sok z cytryny,
* sól, pieprz,
* papryka czerwona mielona,
* ocet.

PRZYGOTOWANIE:

Buraki dobrze umyc, zalac zimna woda i gotowac przez 1,5 godziny na wolnym ogniu. Ostudzic ( mozna jeszcze cieple) obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Cebule obrac, umyc, osuszyc i porkoic w drobna kosteczke. Podsmazyc na oliwie do zeszklenia (mozna dodac 2 lyzki maki pszennej
, szybko i dokladnie wymieszac i podsmazyc na zasmazke). Polaczyc cebule z buraczkami, dodac przecisniety przez praske czosnek, podsmazac na patelni, ciagle mieszajac. Doprawic do smaku
. Podawac na zimno lub na goraco jako dodatek do obiadu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !