Sposób przygotowania

Truskawkową galaretkę i żelatynę zmieszałam i rozpuściłam w szklance wrzątku. Studziłam mieszając dokładnie, żeby mi się żelatyna nie ustała na dole. Gdy ostygła i zaczęła się lekko ciągnąć, chwyciłam za trzepaczkę - rózgę i za jej pomocą połączyłam galaretkę z serkami, jogurtem, cukrem-pudrem i zmiksowanymi truskawkami. Wlałam do formy, wygładziłam i wstawiłam do lodówki, po czym rozpuściłam według przepisu galaretkę poziomkową. Ją też studziłam mieszając.
Po godzinie serniczek lekko zastygł, poukładałam na nim jabłka z kompotu i polałam delikatnie niewielką ilością galaretki, żeby się \"przykleiły\" i włożyłam z powrotem do lodówki. Za pół godziny wlałam resztę galaretki i wystudziłam.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszny serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    poproszę o kawałek :)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne, ślicznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !