Sposób przygotowania

mięso mielone podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka, smażymy drobno pokrojoną cebulę (trzeba zeszklić), smażymy drobno pokrojoną paprykę czerwoną i zieloną, przekładamy wszystko do mięsa. Dodajemy pół litra wywaru z kostki rosołowej. Gotujemy wszystko. Po ok. 15-20 minutach dodajemy kukurydzę i fasolę i gotujemy jeszcze kolejne 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotujemy bardzo krótko. Danie można podawać z ryżem lub makaronem, a nawet samo. Jeśli będzie zbyt rzadkie, to można zagęścić mąką. Jest świetne także gdy zamiast mięsa mielonego damy kawałki piersi z kurczaka lub indyka (usmażone lub ugotowane)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    szkoda , że nie ma fotki
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    przepis fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia80

    jak tylko będę to danie przyrządzać to zrobię zdjęcie i wrzucę
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !