Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie meksykańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
kukurydza w puszce 1 opakowanie
paryka zielona świeża 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: danie meksykańskie

mięso mielone podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka, smażymy drobno pokrojoną cebulę (trzeba zeszklić), smażymy drobno pokrojoną paprykę czerwoną i zieloną, przekładamy wszystko do mięsa. Dodajemy pół litra wywaru z kostki rosołowej. Gotujemy wszystko. Po ok. 15-20 minutach dodajemy kukurydzę i fasolę i gotujemy jeszcze kolejne 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotujemy bardzo krótko. Danie można podawać z ryżem lub makaronem, a nawet samo. Jeśli będzie zbyt rzadkie, to można zagęścić mąką. Jest świetne także gdy zamiast mięsa mielonego damy kawałki piersi z kurczaka lub indyka (usmażone lub ugotowane)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 22.06.2011 08:55
fajny przepis
iwona332 27.09.2010 22:09
super
Sylwia80 29.06.2010 12:22
jak tylko będę to danie przyrządzać to zrobię zdjęcie i wrzucę
banditka 24.06.2010 21:18
przepis fajny
mehia 20.06.2010 12:20
szkoda , że nie ma fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak