Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń twarogowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cukier 1,5 łyżki
twaróg 100 g
mąka 2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń twarogowy

Do żółtka utartego z cukrem, dodać utarty twaróg, pianę ubitą z białka, oraz mąkę.
Składniki wymieszać, nałożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
Gotować na parze pod przykryciem 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak