Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z warzyw i indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
olej 2 łyżki
sredni por 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 0,5 szkl.
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
sól do smaku
cukinia 1 sztuka
bulion warzywny 2 szkl.
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z warzyw i indyka

Mięso opłukać i pokroić w 1-centymetrową kostkę. Olej rozgrzać na patelni i smażyć mięso mieszając. Posypać pieprzem i solą. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pora umyć, okroić stwardniałe liście. Umyć cukinię i pokroić w paski (5 cm), paprykę w słupki, pora w talarki. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Masłem wysmarować żaroodporne naczynie, włożyć warzywa, mięso i znów warzywa. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do smietany, dobrze wymieszać, dodać bazylię. Warzywa polać bulionem a następnie śmietaną z czosnkiem i bazylią. Zapiekać w piekarniku przez ok 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.08.2011 18:03
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak