Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinska i pomaranczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
pomarańcza bez skórki 2
gruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinska i pomaranczami

SKŁADNIKI:

* kapusta pekinska - mala glówka,
* pomarancze slodkie - 2 sztuki,
* gruszka slodka - 1 duza sztuka,
* cebula czerwona - 1 mala sztuka,
* ogórki konserwowe - 3 sztuki,
* oliwa - 3 lyzki,
* cukier - 1 lyzka,
* sok z cytryny - 2-3 lyzki,
* pieprz i sól - do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Kapuste umyc, osuszyc, w razie potrzeby odrzucic zewnetrzne liscie i poszatkowac. Cebule obrac, umyc i osuszyc, pokroic w drobna kosteczke. Gruszke umyc i osuszyc, wyciac gniazda nasienne i pokroic w kosteczke. Odrzucic koncówki ogórków, a reszte pokroic w kosteczke. Pomarancze obrac dokladnie ze skórki i bialych czesci, owoce
podzielic na kawalki i drobno pokroic. Wymieszac wszystkie skladniki razem, przyprawic do smaku
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak