Sposób przygotowania

Kapustę drobno pokroić lub zetrzeć na grubych oczkach tarki, posolić i odstawić, aby nieco zmiękła. Marchewkę zetrzeć na średniej tarce, pora i paprykę drobno pokroić.
Majonez wymieszać z musztardą i pieprzem, można dodać odrobinę soku cytrynowego.
Jeśli kapusta puściła sok, to go odlać, połączyć ją z innymi składnikami i zalać sosem z majonezu. Wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.
Jest tu ulubiona surówka, którą zawsze robię, gdy na obiad mamy rybę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja robię surówki z białej kapusty troszkę biedniejsze. Kiedyś będę musiał zrobić podobnie jak tutaj
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !