Sposób przygotowania

Upieczony i wyjęty z formy biszkopt(przepis jest w mojej księdze) studzimy i przekrawamy na trzy blaty. Smarujemy pierwszy musem jabłkowym, nakładamy drugi, smarujemy dżemem, nakładamy trzeci.
Obrane orzechy siekamy, niezbyt drobno, płatki migdałowe kruszymy w dłoni. Na roztopione na patelni masło wrzucamy orzechy i płatki, po chwili dodajemy żurawinę i rodzynki ( tak po 3 łyżki), na końcu wrzucamy skórkę pomarańczową i smażymy to kilka minut, aż rodzynki i żurawina napęcznieją.
Lekko przestudzone bakalie rozkładamy na wierzchu torciku i polewamy gorącą polewą, niedokładnie, tak, żeby kawałki bakalii wystawały spod polewy- wtedy atrakcyjniej wygląda.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Śliczny
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ładny torcik i całkiem prosty w wykonaniu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    wspaniale sie prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ślicznie wygląda i na pewno jest pyszny w smaku; podobają mi się takie torciki w kształcie serca:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmors

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !