Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
mus jabłkowy 1 szklanka
polewa czekoladowa 1 szklanka
bakalie 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
dżem 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z bakaliami

Upieczony i wyjęty z formy biszkopt(przepis jest w mojej księdze) studzimy i przekrawamy na trzy blaty. Smarujemy pierwszy musem jabłkowym, nakładamy drugi, smarujemy dżemem, nakładamy trzeci.
Obrane orzechy siekamy, niezbyt drobno, płatki migdałowe kruszymy w dłoni. Na roztopione na patelni masło wrzucamy orzechy i płatki, po chwili dodajemy żurawinę i rodzynki ( tak po 3 łyżki), na końcu wrzucamy skórkę pomarańczową i smażymy to kilka minut, aż rodzynki i żurawina napęcznieją.
Lekko przestudzone bakalie rozkładamy na wierzchu torciku i polewamy gorącą polewą, niedokładnie, tak, żeby kawałki bakalii wystawały spod polewy- wtedy atrakcyjniej wygląda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 20.02.2013 12:58
smaczny
Ada-Gaba 17.11.2012 07:20
śliczny
Izabela28 05.07.2012 21:22
ślicznie wygląda i na pewno jest pyszny w smaku; podobają mi się takie torciki w kształcie serca:)
dorota20w 22.12.2011 20:24
wspaniale sie prezentuje
Mysiunia 22.09.2011 16:58
bardzo ładny torcik i całkiem prosty w wykonaniu:)
Izabela/bella81 13.05.2011 08:39
Śliczny
Tahitha 20.02.2011 19:41
pyszny :)
ewasylwia 20.02.2011 13:49
pięknie wygląda
patusia 20.02.2011 12:01
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak