Sposób przygotowania

mięso kroimy w kostke, wkladamy do miski i dodajemy kilka łyzek mąki, następnie mieszamy aby kazdy z kawalków miesa oblepił się dokladnie. W garnku rozpuszczamy 3 łyzki margaryny i kiedy tłuszcz jest mocno rozgrzany to wrzucamy do niego mieso, przepiekamy z każdej strony, a następnie zalewamy 1 litrem wody, dodajemy liscie laurowe, ziele, troche pieprzu i soli i gotujemy. Gdy mięso robi sie miekkie dodajemy specjalne kostki do sosów (bedzie ciemniejszy) i dodajemy pokrojoną cebulke. Dodajemy rownież śmietane zmieszaną z 3 łyzkami mąki i dodajemy do sosu - doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 10-15 minut aby sos ściemniaj i zgęstniał. Mięso jest smaczne do ziemniaków, ale rowniez można nim polac ryż albo kasze jeczmienna.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !